Ga naar content

Parklaan 1E

  • 125 m2 woonoppervlakte
  • 4 slaapkamers
  • Bouwjaar 1932
  • 213 m2 perceel

Wonen op één van de mooiste plekjes van de Zaanstreek? Dit is je kans om aan de Parklaan in Zaandijk te wonen. Een prachtige en authentieke woning gelegen in een eveneens prachtige wijk. Het huis is in 1932 gebouwd en is gekenmerkt door geschiedenis. De authentieke uitstraling is zowel binnen als buiten behouden gebleven. Kortom, een buitengewone residentie.

Bij binnenkomst op huisnummer 1E word je direct gegrepen door de kwaliteit en zorg waarmee dit huis in 1932 is gebouwd. De woonkamer toont direct haar schoonheid door te pronken met een voorgevel die over de gehele breedte is bekleed met klassieke ramen met roedeverdeling en daarboven glas-in-loodramen. Het plafond wordt geaccentueerd door stijlvolle verdiepingsbalken waar ook de lambrisering aan de wanden bijdragen aan het geheel. De erker, gesitueerd aan de straatkant, leent zich uitstekend voor een zithoek. Te midden van de woonkamer wordt de knusse ondertoon benadrukt door de gashaard. In de zomermaanden wordt de haard minder gebruikt, maar de gezellige winterse setting is hier zeer goed in te beelden. De open indeling van de woonkamer verbindt de verschillende levensfacetten van het huis uitstekend. Er is ruimte genoeg voor een eettafel en de begane grond is voorzien van vloerverwarming. Aan de tuinkant vloeit de woonkamer eenvoudig over in de keuken waar zelfs nog plek is voor een leeshoek. Het is tevens mogelijk om hier een eettafel te plaatsen en daarmee een woonkeuken te creëren. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur en voorziet daar in de nodige behoefte voor een goede keuken.

Vanuit de keuken loop je via de achterdeur de achtertuin in. Een achtertuin gelegen op het zuiden met een hoge mate van privacy. Omringd door klassieke bouwstijlen en de prachtige kerk ‘De Ontmoeting’ creëert dit een unieke omgeving waar je in alle rust van je eigen buitenruimte kan genieten. De achtertuin is middels eigen achterom te bereiken. In de aangebouwde ruime houten berging, welke zowel via de achtertuin als oprit is te bereiken, vind je ook de aansluiting voor de wasmachine en droger. Aan de voorzijde van de woning is de aanwezigheid van een groene voortuin. Samen met de mogelijkheid om de auto te parkeren op de eigen oprit maakt dit een compleet perceel waar ieder stukje grond optimaal wordt benut.

De eerste verdieping faciliteert drie slaapkamers, waarvan twee zeer ruime. De ruimtes achter de knieschotten worden goed benut door gebruik te maken van de mogelijkheid tot opslagruimte. De derde slaapkamer fungeert ook als een uitstekende slaapkamer en zou dienst kunnen doen voor eventuele kinderkamer. Het balkon is te bereiken via de overloop en betrekt de zijkant van de woning. Met uitzicht over de kerk en meelmolen ‘De Bleeke Dood’ maakt dit een uniek plaatje waar je alom wordt omringd door de historierijke Zaanse invloeden. De badkamer op deze etage is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Daarnaast is er een aansluiting aanwezig voor een eventueel bidet.

Met de vaste trap bereik je de ruime voorzolder met hoge nok, momenteel in gebruik als kantoor en bergzolder. Hier vind je tevens de deur naar de vierde slaapkamer. In deze kamer levert een groot dakraam gecombineerd met de zichtbare gordingen en spantbenen wederom een speciale ruimte.

Ben jij gecharmeerd van de Zaanse omgeving? Dan is dit de perfecte kans om gebruik van te maken. Neem contact met ons op voor een bezichtiging.

– Bouwjaar: 1932
– Perceeloppervlakte: 213 m² eigen grond
– Woonoppervlakte: 125 m²
– Energielabel: E

Oud Zaandijk is geliefd bij jong en oud. De rivier De Zaan ligt op steenworpafstand waarbij je op loopafstand op De Zaanse Schans staat. Op nog geen 5 minuten loopafstand tref je ook het NS-Station Zaandijk Zaanse Schans en ben je binnen 14 treinminuten in Amsterdam. Uitvalswegen naar Amsterdam, Haarlem en Alkmaar zijn snel bereikbaar. Vanuit Zaandijk zit je zo op de snelweg naar de A7 of A8 en ben je met 10 minuten in Amsterdam! Het zwembad, voetbalvereniging, 2 tennisclubs en een supermarkt zijn allemaal in de buurt.

Bijzonderheden:
– Aanwezigheid van vier slaapkamers;
– Op het dak zijn zeven zonnepanelen geplaatst;
– Vloerverwarming op de begane grond;
– Fraai aangelegde tuin gelegen op het zuiden met een eigen achterom;
– Parkeergelegenheid: op eigen erf alsmede openbaar parkeren
– In opdracht van de gemeente Zaanstad wordt de fundering gemonitord sinds juli 2022 (gekwalificeerd als klein), rapportage is beschikbaar;
– Uitstekende ligging op loopafstand van de Zaanse Schans, winkels en NS-station ‘Zaanse Schans’;
– Gelegen op loopafstand van brouwerij De Hoop en gezellige horeca;
– Zeer centrale ligging ten opzichte van centrum Zaandam en Amsterdam.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.

Alles over deze woning
Overdracht
Prijs€ 549.500 k.k.
StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg
Aangeboden sinds12 juni 2024
Bouw
Type objectWoonhuis
SoortHerenhuis
TypeGeschakelde woning
Bouwjaar1932
Dak typeMansardedak
IsolatievormenDakisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas, Voorzetramen, HR glas
Oppervlaktes en inhoud
Perceel213 m2
Woonoppervlakte125 m2
Inhoud477 m3
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand4 m2
Tuinoppervlakte144 m2
Indeling
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Locatie
LiggingIn woonwijk
Tuin
TypeAchtertuin
StaatFraai aangelegd
LiggingZuid
AchteromJa
Uitrusting
Soorten warm waterCV ketel
Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Op eigen terrein
Virtuele tour
Ik ben Jan den Adel, NVM Register Makelaar/ Directeur bij Brantjes Assendelft. Het plannen van een bezichtiging is de eerste stap in de zoektocht naar jouw droomhuis. Ik kijk ernaar uit je binnenkort te ontmoeten en je te helpen bij het vinden van jouw nieuwe thuis!

Plattegronden

Verken de locatie Parklaan 1E
Ik ben Jan den Adel, NVM Register Makelaar/ Directeur bij Brantjes Assendelft. Het plannen van een bezichtiging is de eerste stap in de zoektocht naar jouw droomhuis. Ik kijk ernaar uit je binnenkort te ontmoeten en je te helpen bij het vinden van jouw nieuwe thuis!